kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۹۳۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱

آغاز عملیات احداث فاز دوم فرودگاه امام خمینی (ره)  از محل تهاتر نفت

 
به گفته‌ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی، این پروژه از محل تهاتر و با مشارکت شرکت‌های چینی- ایرانی 
در مدت پنج سال اجرا می‌شود.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، سعید چلندری روز گذشته در حاشیه مراسم آغاز عملیات عمرانی فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی، گفت: با استفاده از تهاتر تا 
دو میلیارد و 500 میلیون یورو در فاز توسعه فرودگاه امام خمینی سرمایه‌گذاری خواهد شد.
وی ادامه داد: این فاز براساس برنامه‌ریزی پنجساله این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد. ترمینال جدید در فاز دوم فرودگاه هم 410هزار مترمربع است که در آن یک برج به ارتفاع 100 متر ساخته می‌شود، همچنین در فاز توسعه فرودگاه امام دو باند پروازی و یک تاکسی وی موازی ساخته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی یادآور شد: ساخت پل ارتباطی «هواپیمارو» بین اتوبان ساوه و قم جزو این پروژه است. با بهره‌برداری طرح توسعه فاز دوم فرودگاه امام به عنوان راهبردی‌ترین پروژه عمرانی کشور، زیرساخت جابه‌جایی 35میلیون مسافر در فاز اول، فراهم می‌شود.
چلندری تأمین منابع مالی موردنیاز فاز دوم توسعه فرودگاه امام را از محل تهاتر نفت عنوان کرد و گفت:‌ عملیات اجرائی پروژه توسط شرکت پیمانکار چینی و قرارگاه خاتم‌الانبیا انجام می‌شود. شرکت «هاکان انرژی» چین‌ تامین تجهیزات، نظارت و موارد فنی را برعهده دارد. پیش از این شرکت چینی ساخت فرودگاه‌های بزرگ چین از جمله «داکسینگ پکن» را در کارنامه کاری خود دارد. وی در این مراسم تصریح کرد: 15 سال است که مقرر شده است فاز دوم توسعه فرودگاه امام اجرائی شود‌ که با اهتمام دولت سیزدهم عملیات اجرائی آن در نهایت امروز سوم آبان ۱۴۰۲ آغاز ‌شد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی، اضافه کرد: این پروژه با سرمایه‌گذاری چینی‌ها و پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اجرا خواهد شد، در این پروژه برای اجرای راه‌آهن پرسرعت فرودگاه نیز فضائی در نظر گرفته شده است.
رکورد پروازهای عبوری از آسمان ایران شکست
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم در این مراسم با بیان اینکه بعد از ایام کرونا رکورد پروازهای عبوری از ایران طی ماه گذشته شکسته شد، گفت: این امر نه‌تنها درآمدهای خوبی را نصیب ایران می‌کند، بلکه بیشتر پیام ایمنی و امنیتی است که در ایران به سرمایه‌گذاران کشورهای دنیا و فعالان اقتصادی منتقل می‌شود. وی با اشاره به اینکه در مذاکره با نیروهای مسلح، بحث پروازهای عبوری با سرعت مناسبی پیش می‌رود، افزود: تا پایان سال تعداد هواپیماهای فعال کشور دو برابر می‌شود. سیاست وزارت راه و شهرسازی تأمین هواپیما و توسعه ناوگان توسط بخش خصوصی است. وزیر راه و شهرسازی همچنین درخصوص پروازهای فرودگاه امام یادآور شد: در برخی روزها 170 پرواز در فرودگاه امام انجام می‌شود و در برخی مواقع شلوغ سال هم به روزانه 300 پرواز افزایش می‌یابد. بذرپاش گفت: وقتی بستر توسعه پروازها مهیا می‌شود، دولت ایران به ایرلاین‌های خارجی با دادن آزادی‌ها، پروازها را افزایش می‌دهد. او تأکید کرد: بسیاری از کشورها ایران را به‌عنوان نقطه ترانزیتی انتخاب خواهند کرد و ما سایر خدمات فرودگاهی را به ایرلاین‌های خارجی ارائه می‌دهیم. به این ترتیب فرودگاه امام به مبدأی دیگر برای مقصد پروازی شرکت‌های هواپیمایی خارجی تبدیل خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی فاز دوم فرودگاه امام خمینی را بزرگ‌ترین پروژه هوائی پس از انقلاب عنوان کرد و گفت: این پروژه در کریدور شمال- جنوب نیز حضور دارد و اگر دقیق تصمیم گرفته شود و تسلیم جوسازی‌ها نشویم، خواهیم دید که شاهراه اصلی شمال و جنوب، شرق و غرب، ثروت ملی را به اندازه فروش نفت افزایش خواهد داد و امنیت و آرامش را به همراه خواهد داشت.